PI TEST – test prehranske intolerance

PI-test je diagnostična metoda, ki jo uporabljamo za določanje in analizo intolerance na živila na podlagi IgG-antiteles v krvi, poznano tudi kot prehranska intoleranca. Sproščanje IgG-antiteles v kri vodi v pretirano aktiviranje imunskega sistema, s tem pa se poveča možnost za nastanek vnetnih procesov.

Test je dejansko prstni odtis vaših prehranskih potreb, ki vam bo pomagal, da določite vaš tip prehrane. Danes obstaja veliko različnih diet (makrobiotična, veganska, presnojedska, dieta v coni …). To naj bi bile univerzalne diete, kar pa je precej posplošeno, saj ima vsak od nas drugačne potrebe, ki so odvisne od načina življenja, prehranjevanja, zdravstvenega stanja, okolja, genetike … Različne medicinske raziskave, statistične analize in izkušnje kažejo, da je imunski odziv nahranotesno povezan z nastankom kroničnih bolezni. Zaradi tega je odkrivanje primerne hrane za vsakega posameznika nujno potreben ukrep v procesu preventive in zdravljenja. PI-test je iz takih razlogov zanesljiva osnova za določanje prehranske terapije.

Test intolerance na hrano priporočamo vsem, ki imate vsaj enega od že naštetih simptomov, vzrokov za njihov nastanek pa ne poznate.

PI-test je revolucionarna metoda identifikacije, analize in terapije prehranske intolerance (alergije tipa III), ki vam bo pomagala, da izboljšate svoje zdravje, prehranjevalne navade ter splošno počutje.

Holistična ordinacija Golenhofen

Že več kot deset let v holistični ordinaciji uporabljamo PI-Test, za katerega smo leta 2013 prejeli ekskluzivo iz nemškega laboratorija.

V holistični ordinaciji Golenhofen (www.golenhofen.si) delajo trije terapevti:

  • dipl. hol. ener. med. Ksenija Lakota;
  • dipl. hol. ener. med. Dominik Golenhofen, zdravilec;
  • dr. Mateja Lobe Prebil, zdravilka.